Skip to main content

Op zondag 10 september kon het Bredase publiek, jong en oud, zich verwonderen tijdens de eerste editie van het Living Statues Festival Breda. We blikken terug op een prachtige en zeer geslaagde dag, met ruim 30 levende standbeelden verspreid over 17 locaties, prachtig weer én ontzettend veel positieve reacties van bezoekers, ondernemers en media.

Niet stilgezeten in de zomermaanden

Dat was dit jaar wel anders, en in het bijzonder voor evenementenregisseur Tess Bakker. Zij is maandenlang druk geweest met de organisatie van het Living Statues Festival. En dat heeft nogal wat voeten in de aarde, zeker voor de eerste keer. ‘Prachtig om te zien hoe dat nu allemaal samenkomt op één mooie dag, die wat mij betreft helemaal geslaagd is. Met het Living Statues Festival Breda hebben we een evenement met een uniek en toegankelijk karakter, dat zowel een jong als oud publiek aantrekt. Leuk voor de horeca natuurlijk, maar vooral ook voor de retail in de binnenstad. En de link die we wilden leggen met Open Monumentendagen Breda is goed tot zijn recht gekomen. Vooral al die enthousiaste reacties van het publiek in de binnenstad en op social media zijn hartverwarmend. Dat is toch eigenlijk waar je het allemaal voor doet.’

 

30+ living statues, door heel de stad, vertellen Bredase verhalen

Het Living Statues Festival is leerzaam, artistiek én leuk, voor het hele gezin. De standbeelden stonden verspreid op 13 locaties door heel de binnenstad: van de Grote Markt tot de Haagdijk en van Van Coothplein tot de Boschstraat. Aan ieder standbeeld zit een verhaal, welke gelinkt is aan de monumenten die onderdeel zijn van Open Monumentendagen.

Het Living Statues Festival Breda heeft voor iedereen iets te bieden, op een leuke én leerzame manier. Voor kinderen werd een interactieve speurtocht georganiseerd, waarbij zij meteen veel leren over de achtergrondverhalen van ieder standbeeld en het monument waar deze gestationeerd staat. Ook was er een fotografiewedstrijd: alle fotografen, zowel amateurs als professionals, werden uitgedaagd om het mooiste “levende” beeld van het festival te schieten. Ook was er een prijsuitreiking voor het mooiste standbeeld van Breda.

Smaakt naar meer

Deze eerste editie van Living Statues Festival Breda smaakt naar meer. In 2023 hebben we vooral het fundament gelegd op het gebied van organisatie, banden met partners en vergunningen, maar ook naar de look & feel, foto- en videomateriaal en campagnevoering. De eerste toon is gezet, en Breda heeft kennis gemaakt met een gloednieuw festival.

Living Statues Festival

Door heel Nederland worden living statues festivals georganiseerd, door verschillende organisaties. Jaarlijks trekken deze festivals duizenden bezoekers van over de hele wereld. Het evenement heeft in veel andere steden al bewezen dat het veel potentie heeft en extra bezoekers trekt. Door het festival naar Breda te halen, zullen we een nieuwe stroom toeristen aantrekken die de stad willen ervaren en verkennen. Dit zal niet alleen de lokale economie stimuleren, maar ook de culturele diversiteit vergroten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gebracht van het laatste nieuws, aankondigingen, leuke acties en meer!

Close Menu
Zondag 15 september 2024